Läsa till körkort i mobilen

Att nya läsmönster skapar nya möjligheter har vi tidigare skrivit om, och nu menar Patrik Jansson, som skapade en körkortsapp åt sin flickvän, att man om tre år inte längre kommer att läsa körkortsböcker längre – då menar han att allt material kommer finnas tillgängligt direkt i mobilen, surfplattan och på datorn istället.

övningskörning volvoNär det kommer till att ta in information på ett enkelt sätt så skapa hela tiden nya vägar, och ett område som ständigt förnyas och förbättras är läsning. Vi läser i dagsläget allt från recept till nyheter direkt i mobilen istället för i kokboken och på text-tv. Och samma menar Patrik Jansson att man kommer att göra med körkortsteorin istället för att sitta med den tunga teoriboken. Anledningen till detta har till stor del med att göra när hans flickvän för en tid sedan skulle ge sig i kast med att ta körkort och hon laddade hem alla appar på marknaden och läste alla böcker. Det var då som Patrik insåg hur tråkiga och fula de övriga apparna var och tänka spontant att ”det där kan jag göra bättre själv” och sedan skapade han helt enkelt en egen app. Något som nu gjort att han tjänar in närmare 100 000 kronor i månaden vilket gjort att han kunnat säga upp sig från sitt vanliga dagsjobb, skriver DI digital.

Ville inte bara tjäna pengar

Syftet med körkortsappen var inte enbart att tjäna stora pengar på den utan att skapa ett helt nytt inlärningssätt med en helt ny utbildningsplattform. Därför tror Patrik nu att inom tre år så kommer körkortsboken vara helt borta ur bilden, och det är inte bara den typen av teoriböcker som han vill revolutionera – nästa steg är teoridelen inför jägarexamen. Patrik har nämligen varit i kontakt både med Svenska Jägarförbundet och Jägarnas Riksförbund, och planen är nu att man även ska kunna utveckla en app för detta ändamål också. En annan plan som är i görningen är dessutom att börja utmana trafikskolornas praktikutbildningar genom att erbjuda en form av inspelade moment från körutbildningen och för att förverkliga denna tanke är man i kontakt med en trafikskola. Så hans tanke om att förändra läsandet när det kommer till den här typen av studier är så gott som förverkligad.