Enkelt och smidigt, tack mobilen

Tekniken, vi tackar dig! Vi tackar dig för allt du har gett oss, för att samhället har blivit starkare – bara tack vare dig! Nä, skämt åsido, men samtidigt otroligt sant. För visst kan det vara något överdrivet att skriva en text endast för att tacka tekniken (hur nördig får man bli?) men samtidigt, är det inte så att tekniken gjort otroligt mycket för vår värld? Tänk bara på vilka situationer man inte hade överlevt, eller i alla fall som varit jobbigare, om inte tekniken fanns vid vår sida. Ta bara det här med telefonen, eller om vi ska fokusera ännu mindre, det här med mobilen. Mobilen är ju numera någonting som är en del av oss, som är vårt liv. Just nu kan man ha allting i telefonen, och man kan göra allting med den. Kalender, spel, kommunikation. Allt! Du kan lyssna på musik, du kan smsa. Du kan spela roliga spel för att fördriva tiden och du kan ringa milslånga samtal oavsett var du befinner dig. Det hade varit helt otänkbar för några hundra år sedan. Vi har punkterat det absolut bästa med nutidens mobil, och varför det faktiskt inte är så konstigt att tacka tekniken i en text:

  • Föreställ dig. Du har behövt betala en överdrivet dyr räkning hos tandläkaren. Helt plötsligt fick du tandverk, och en akuttid senare har du blivit av med en tand. Smärtan är borta, men din plånbok? Den är tom. Och nu står du i mataffären för att köpa veckans middag, men kortköpet går inte igenom? Vad gör du? Jo, du tar fram din telefon och smsar till ett företag som erbjuder sms lån (till exempel http://www.smslanaren.se) och några sekunder senare är pengarna på ditt konto. Enkelt och smidigt, tack mobilen!
  • Föreställ dig. Du måste snabbt ta dig från ett ställe till ett annat. Snabbt, snabbt tar du på dig jackan, greppar väskan och springer ner för trapporna. Fem minuter tar det att springa till tunnelbanan och du ska precis gå igenom spärrarna när du upptäcker att du glömt busskortet. Vad gör du? Du tar upp telefonen och smsar fram en biljett, och går igenom spärrarna. Enkelt och smidigt, tack mobilen.
  • Föreställ dig. Du går på stan och någon svimmar. Utan någon som helst förvarning faller personen på gatan och du springer fram. Är det någon som är läkare? kanske du ropar, men ingen svarar. Vad gör du? Du tar fram din telefon och ringer 112. Ambulansen kommer och du har räddat ett liv. Enkelt och smidigt, tack mobilen!